söndag 24 juni 2012

Gös upphittad - någon som saknar?


Möttes av denna vidriga syn när jag svängde förbi Daglösens ramp vid reningsverket idag.
Att man ens kan komma på tanken att ta upp gös långt under minimimått och sedan bara slänga den mitt på rampen utan att ens ta reda på köttet är nog för många obegripligt. För mig är detta dock inte obegripligt för det är så det fungerar här i Filipstad - den laglösa staden.
Fiskemoralen är väldigt hög här - tjuvfiske med nät under fredningsperioder, upptagande av för små och för många gösar, fiske utan fiskekort, utläggning av bojar med betesfisk fästa i linor under och Gud vet allt vad det sysslas med. Både nätfiskare och så kallade "sportfiskare" gör allt för att fylla frysboxen med gös helt enkelt (tydligen inte denna människa som istället tar upp olovlig fisk och sedan slänger bort den). Förra året möttes vår syn av 5-6 st nätfångade och filéade gösar runt 35 cm slängda vid rampen, dessutom under fredningstid.

Ni som fiskar inom Aspen-Daglösens fiskevårdsområde kanske skulle kunna dyka upp på årsmöten och visa lite intresse så att detta vansinne kan försöka stoppas. Men som vanligt är det väl bara vi i teamet och några till som bryr sig om att värna om bestånden, alla andra ska bara ha sin del och skiter sen i hur fisket blir i framtiden.
Gnäll inte när det är dåligt gösfiske heller, finns chans att påverka detta!

Och är det någon som saknar en gös från Daglösen i 40 cm-klassen så finns den att hämta vid rampen bredvid reningsverket - finns lite kött kvar som fåglarna har lämnat!

/ Gustaf

Foto på hur fiskemoralen är i den laglösa staden!


3 kommentarer:

  1. Enligt säker källa som var ute på sjön igår så låg det ytterligare tre stycken smågösar slängda i vattnet bredvid rampen. Förjävligt!

    SvaraRadera
  2. För jävligt att se att sådant förekommer. Kan inte vara seriösa "sportfiskare" som varit ute. Utan nån jävla amatör!!!

    SvaraRadera