måndag 13 maj 2013

Laxtrolling på Vänern igår

Körde Vänern igår, utgångshamn Kristinehamn. Med som gastar var senior och junior Öhrn.
Gick på positioner från förra passet men det varmvattnet och fisken var bortblåst. Och appropå blåst - det friskade i rejält under första halvan av dagen. Fick leta ordentligt för att hitta fisken igen. Typiskt nog hittade vi dem den sista timmen, i en bra kant som brukar ge fisk. I samband med att himlen mörknade i 20 minuter och jaktljuset blev perfekt, började det äntligen hugga på. Snurrade några varv där innan vi var tvungna att ge oss pga. att vi skulle upp tidigt till jobbet. 

Slutade på fem bommade (otroligt försiktiga hugg på löjorna) och en landad vildlax på runt 75 cm. Visade sig vara väldigt trögt för de flesta båtarna så vi får vara nöjda med så pass mycket aktivitet ändå på den korta tid vi körde på det heta området. Min vän André låg i bakhasorna på oss (han körde en liten stund längre än oss också) och plockade tre godkända laxar. Två på prick 60 cm som han släppte åter och en 67 cm. Två av dem på Tomic 4" Classic - 737 i propellersprutet.
Bra fiskat!

/ Gustaf
 Efter att ha blåst större delen av dagen, lugnade sig sjön i kvällningen och det blev väldigt skönt.

Rhino Baitholder fortsätter att ge fisk. King Salmon var dagens bästa färg med 30 g bly framför.
Notera BJ-Tacklet. Krokar större fisk väldigt bra och skonar ofta småfisken som i många fall sitter på enkelkroken. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar