torsdag 15 juli 2010

Nytt gäddbete på marknaden ;)

Jag, Christopher o hans granne Jimmy åkte ner till Daglösen för o trolla gös ikväll igen. Innan vi åkte ut tog vi ett bad o kastade med min nya boll som studsar på vattnet. Jag kastar till Christopher som missar bollen o den studsar med hög fart in i närmsta vass. Eller den hann aldrig riktigt in för i full fart kommer en gädda i 2,5 kgs klassen o slukar bollen i ett enormt plask. Vi blir ståendes med öppna munnar alla tre. Hur fan hann den med o ta den i den höga farten den studsade i. Vi hör att gäddan ä kvar i vassen så Christopher kastar dit en sten o då sticker den. Hittar bollen alldeles slemmig o med huggmärken på sig 20 m utanför oss sen så gäddan har gått i en cirkel runt oss innan den spottade ut bollen. Häftigt o se dä brutala hugget ;) För er som undrar vad dä nya gäddbetet på marknaden heter så ska ni självklart få svar på dä. Waboba Extreme heter det o finns bara tillgänglig i orange, svart färg ;)
Trollingen gick inge vidare. 2 gösar blev dä. En va precis över måttet o en va under. Blev även en gädda på riktig wobbler ;)
Waboba Extreme - ett måste för alla seriösa gäddfiskare ;)

4 kommentarer:

  1. Hallåj, kul läsning! Ni som har lite koll, är det tillåtet att fiska kräftor nu i daglösen?

    SvaraRadera
  2. Tjena.Kräftor får fiskas from. augusti. Kort finns att köpa på turist byrån i Filipstad kostar 25 kr,karta följer med,mvh Mikael

    SvaraRadera
  3. Gäddor är konstiga djur!!

    SvaraRadera
  4. Okej, misstänkte att det var i augusti det började. Brukar själv fiska kräftor i slutet på augusti/början på september, tycker det brukar va bättre lite senare.

    Anledningen till att jag frågade var för att jag utan resultat försökt få upp en gös i Daglösen under en tid, och igår så var det några gubbar som drog ut med båten full av kräftburar.. Tyckte det kändes lite tidigt, men ville inte säga något då jag inte var säker. Tråkigt när folk aldrig förstår att de flesta regler gällande olika typer av fiske finns av en anledning.

    SvaraRadera