torsdag 15 april 2010

Lungt på fiskefronten

Händer inte mycke på fiskefronten nu :( Har fortfarande ett tunt islager på sjöarna här o på Vänern ä Baggeruds området riktigt segt så vi väntar. Vi har planerat ett trollingpass med skolan nästa vecka iallafall så man har något att se fram mot.
I skolan idag hade vi heldag med Mats så vi hade teori om eutrofiering (övergödning) på förmiddan o efter lunchen åkte vi iväg o tog vattenprov i 5 bäckar. Sen kollade vi pH-värde, alkalinitet, totalhårdhet, färg och järnvärde och konduktivitet på alla proven. Såg bra ut trots vårfloden som ä nu.
Vi fick en riktigt fin bild på Mats med hår (för en gångs skull) och sina fina glasögon men den vågar jag nog inte lägga ut just nu för betygens skull ;) Blir vid nö annat festligt tillfälle.
Fick hem ett paket från Olssons Fiske idag också med tafsmaterial o krok till gäddtrollingen o lite andra småsaker som behövdes. Även en Big Bandit åkte till pappas låda.
Skitfiske på er som ä ute!

2 kommentarer:

  1. Jag ska ut på söndag till örlingen (A) Ska bli himla skönt att komma ut å jerka lite bara hoppas att de finns fisk :P Mvh elvis.

    SvaraRadera