söndag 7 april 2013

Sportfiskemässa, finbesök & gäddfiske

Har haft finbesök ända från Härnösand sen i onsdags - min gamla klasskompis Johannes.
I lördags var vi på Sportfiskemässan i Jönköping - farsan var också med. Var trevligt att träffa gamla bekanta, men shoppingen var väldigt jobbig i trängseln.
Blev en del löjskallar och diverse annat till Vänernfisket, ett gäng Gäddmadamer till gäddtrollingen och en "Ge Fan I Våra Vatten" T-Shirt.

Fiskade med Johannes i torsdags. Körde en halvdag med segt resultat. Ganska många hugg men få landade gäddor och de som landades var små. 
Åkte också upp till Örling på eftermiddagen och hälsade på vår gamla lärare Eilert som fyllde 65 år. Blev prat om gamla äventyr och mycket skratt. Var så trevligt att vi blev kvar till sent på kvällen. 
Tack för pratstunden gammelman!

I fredags kom också vår gamla skolkamrat André från Kumla på besök.
Körde gädda på ny sjö och en plats som såg väldigt het ut. Men efter några timmar med endast två små fiskar tappade bytte vi område. Här var det betydligt mer aktivitet!
Huggen avlöste varandra hela tiden ända från att andra spöet sattes. En period var det nästan för jobbigt.
Lugnade ned sig och vi fick en lugn stund att grilla korv på. Sen började det med en huggperiod igen.
Slutade på 21 hugg (hur många som landades tappade vi räkningen på). Toppfisk på 6+.
Hade velat guida upp en större fisk, men utan tidigare kännedom om sjön får jag vara skapligt nöjd ändå. Med mycket aktivitet, bra väder och trevligt sällskap var gästerna nöjda i alla fall.

[ Bilder från fredagens fiske nedan. Som sagt, inga monsterfiskar (den största fick jag ingen bild på) men även en liten fisk kan leverera skratt ]

/ Gustaf








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar