lördag 18 juni 2011

Rapport från Singö

Hemma från 2-dagars fisket med Fiske För Alla.

Dag 1 fiskade jag, chefredaktör Mats och hans vän Håkan med Johan Abelsson. Annonssäljare Jan och en vän från Åland fiskade med Lasse Hedberg. På morgonen hörde vi rapport om riktigt bra fiske vid Åland dagen innan så vi drog över på den sidan medan andra båten körde Understen. Körde några timmar utan hugg innan det plötsligt smäller till så det knakar i ett specialgjort flugspö riggat nere på 47 fot med flasher och strömming. På 3 sekunder är en lax på över 15 kg uppe i ytan och gör ett enormt hopp. Tyvärr går linan av för Håkan som hade första drillning. Laxen försvinner för ett kort ögonblick innan den kommer upp i ytan igen med flashern slåendes mot sidan. Laxen är helt vansinnig och gör tre-fyra hopp precis bredvid båten innan den åter simmar ner i djupet. Tråkigt att den släppte men otroligt häftigt att se en lax på över 15 kg göra flera enorma hopp i det soliga vädret precis bredvid båten!
Kör vidare och får rapport från BlueMagic, som ligger i vårat område, om tre lax i deras båt och vi ser lax på lodet men inget mer händer. I Lasses båt drillade Jan upp en 8 kgs. Annars var det riktigt bra fiske vid Understen för många båtar, en 18 kgs i topp.

Dag 2 fiskade jag och Jan i Johans båt medan Mats och Håkan var i Lasses båt. Båda båtarna körde Understen i regnet. Trögt fiske med bara några enstaka fiskar rapporterade på VHF:en. Vi bommade tyvärr. Håkan i Lasses båt lyckades få en 9 kgs som klev på när de höll på att ta upp grejerna för dagen. Grattis till revanch efter den tappade storlaxen!

Bra resa med trevligt sällskap och mat och otroligt roligt att få uppleva vandringslaxfiske som jag alltid har velat testa, trots att vi inte landade någon fisk. Men synen av en 15+are hoppandes bredvid båten kommer jag inte glömma i första taget!

/ Gustaf





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar