söndag 1 november 2009

6 laxar idag igen

Trollade lax på Yngen idag. Va vid rampen vid 07.00 men vi fick vänta till 10.00 innan vi kunde åka ut för dä va otroligt dimmtjockt. Redan när vi sätter ut dä fjärde spöet så hugger dä. En liten lax som släpps tillbaka. Får en till liten strax efter.
Bestämmer oss för att byta område för att försöka få nån lite större. Får 3 st till. En av dom åkte i baljan (51 cm). Fick en till på 61 cm på slutet som också åkte i baljan.
Min lärare Tomas Hällmark va ute för första gången på Yngen. Han fick 4 st smålaxar. Bra resultat för att va första gången.
Uppmanar alla som läser bloggen och som fiskar på Yngen att varsamt släppa tillbaka alla laxar under 50 cm även om minimimåttet är mindre. Finns ingen anledning att dra hem laxar som är lika små som regnbågar. Tänk även på att släppa tillbaka lekfärgad röding och öring varsamt så att de får chans att leka.
Nu har pappa lagat tacos åt familjen. Eftersom han va en sån duktig kapten idag så ska han få avnjuta en kall öl till maten också ;) Skitfiske på er alla!


61 cm. Otroligt skabbiga fenor. Stjärtfenan är totalt söndertrasad och den ena bukfenan va borta. Är samma problem i Vänern med kvaliteten på fisken som kommer från odlingarna.

5 kommentarer:

  1. hej!

    Fin blogg, kul att följa erat fiske på yngen.

    kontakta mig gärna via mailen(zaltkungen84@hotmail.com)

    vore kul att utbyta info och teorier kring fiske.


    mvh Fredrik F.

    SvaraRadera
  2. Riktigt kul att som filipstadsbo kunna följa ert fiske i sjöarna häromkring. Vad har ni för rekord i Färnsjön? Fiskar en hel del där, och vet att det finns rejäla madamer där, men också väldigt, väldigt många små.
    Skitfiske på er ;)

    SvaraRadera
  3. Största i Färnsjön är på 9kg.
    Att dä är så mycke smågäddor beror på att så mycke folk rovfiskar och slår ihjäl alla storgäddor där. Då ökar konkurrensen mellan gäddorna och dä blir ett bestånd med smågäddor. Vill man ha ett bra fiskevatten med stora gäddor ska man vara rädd om fiskarna och släppa tillbaka dom varsamt. Inte använda huggkrok heller utan ta gälgrepp.
    Mer Catch and release åt folket!
    Skitfiske på dig själv!

    SvaraRadera
  4. Jo, det där är ett problem som verkar vara svårt att förstå för många. Ganska svårt att förklara det för folk också..
    Men på tal om Färnsjön, jag har hört rykten om att det ska finnas sarv där, vet du/ni något om det?

    SvaraRadera
  5. Har ingen aning faktiskt. Är mycke möjligt att dä finns

    SvaraRadera